Fredagscafé: Skammen ud af skammekrogen | Grøndalskirken

Dato Fredag d. 8. april 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
25 kr.
Fredagscafé: Skammen ud af skammekrogen

Mikkel Gabriel Christoffersen fortæller om, hvordan vi får Skammen ud af skammekrogen. Skammen var et overstået kapitel.

Men skammen er ikke væk, skammen har bare fundet nye former. Derfor må vi genfinde sproget for skammen, så vi kan tage livtag med den. Ellers kan skammen gøre os enten skamfulde eller skamløse. Så hvordan forsoner vi os med skammen, og hvilken rolle spiller kristendommen i forsoningen?

Mikkel Gabriel Christoffersen er adjunkt i praktisk teologi ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet. De seneste år har han forsket i, hvordan kristendommen forholder sig til fænomenerne skyld, skam og forlegenhed.