Fredagscafé: Jytte Lindholt fortæller om at være i Kibbutz | Grøndalskirken

Dato Fredag d. 29. april 2022, Kl. 14:00 til kl. 16:00
25 kr.
Fredagscafé: Jytte Lindholt fortæller om at være i Kibbutz

Da Jytte Lindholt  var ung, var noget af det ”hotteste” at tage i Kibbutz i Israel. Hun rejste i 1975 med Daktiv, en organisation, der sendte grupper af danskere, til mange forskellige kibbutzer i Israel.

Det var spændende fra den første dag. De rejsende kom til en stor kibbutz, hvor der var volontører fra hele verden, og her fik de en kibbutzfamilie, som kunne fortælle om livet og de mange udfordringer, de havde.

De blev inviteret med til de fester, som fejres i Israel. De arbejdede, specielt med at plukke appelsiner, grapefrugter, hoppe i bomuld, luge roer, plante græsplæner, metalfabrik, park/havearbejde og kyllingefarm.

De rejsende fik 3 ture, hvor de oplevede det farverige og historiske og bibelske land. De tog selv på ture til Jerusalem, og det var som at komme i Aladdins hule, - vildt spændende og fremmedartet.

Det var lige til at få rejselyst af!