Fredagscafé: Udflugt til Amalienborgmuseet | Grøndalskirken

Dato Fredag d. 15. juli 2022, Kl. 10:00 til kl. 14:00
Fredagscafé: Udflugt til Amalienborgmuseet

På Amalienborgmuseet skal vi se Kongernes Samling der markerer Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum med særudstillingen ”En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker”.

Vi mødes i Grøndalskirken kl. 10 og tager bus 2A mod Refs- haleøen og står af ved Aksel Møllers Have St. (Godthåbs- vej). Derefter tager vi Metro M3 mod Østerport og står af på Marmorkirken St. (Metro). Derefter går vi (ca. 150 m) til Amalienborg. Indgangen til museet koster 125 kr.

Dronningen råder over en meget stor smykkesamling, som Dronningen benytter meget bevidst og aktivt – og med omhu og omtanke. For Majestæten er smykker nemlig ikke bare smykker. De er symboler og bærere af minder, venskaber, kontinuitet, af livet som Danmarks regent gennem 50 år og 50 års Danmarkshistorie.

Som en helt særlig oplevelse i udstillingen har Dronningen selv indvilliget i at lægge stemme til den audioguide, som de besøgende får udleveret.

Med audioguiden i hånden kan man derfor undervejs i udstillingen høre Dronningen selv fortælle om udvalgte smykker og begivenheder. Hørehæmmede kan få udleveret en teleslynge eller et headset i billetsalget, der kan bruges til audioguiden.

Efterfølgende spiser vi frokost et godt sted. Husk at medbringe penge til frokost, entré og transport.

Tilmelding på kirkekontoret 38 79 03 11 eller til sognepræst Tine Vængtoft Kristensen: e-mail tik@km.dk eller på tlf.: 20 48 52 20. Sidste for tilmelding er tirsdag d. 12. juli.