Forfatteraften: Sorgens grundstof af Anne Lise Marstrand-Jørgensen | Grøndalskirken
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Forfatteraften: Sorgens grundstof af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

22
OKT

Dato Tirsdag d. 22. oktober 2019, Kl. 18:30 til kl. 21:00
Pris
75 kr. med tapas

“Da Guden den syvende dag vender sig bort et øjeblik, pisser Satan på skaberværket, og den rolige verden er forandret. Det, der smerter Guden allermest, er »den grusomhed, som menneskene selv ville udvirke. At de ville opfinde hierarkier, racer, klasser og kaster for at retfærdiggøre deres magtbegær og udnytte, ydmyge, mishandle andre mennesker”.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen indleder således sin nye roman med en helt ny skabelsesmyte, og hun lader Satan få pant i “nysgerrigheden og drømmene”. De første mennesker går, fordi de kan drømme og se rejsens mål som et sted, der er bedre end det, de har forladt. Senere går de, fordi de er på flugt. Bevægelsen er “menneskehedens motor, der først standser, når menneskeracen har udslettet sig selv”, hedder det videre om menneskets virkelyst, der fører både godt og ondt med sig.

Romanen skildrer Europas lidelseshistorie fra afslutningen på Napoleonskrigene og stormagternes fredsforhandlinger på Wienerkongressen i 1814-15 og frem til en jordansk flygtningelejr i 2015.

Ophavsret: