Havnerundfart | Grøndalskirken

Havnerundfart

Dato Fredag d. 9. august 2019, Kl. 10:00 til kl. 14:00

Turen begynder ved Holmens Kirke. Derefter sejler vi ud gennem Børsgraven og inderhavnen til Nyhavn, et malerisk sted med en hyggelig atmosfære, mange smukke gamle huse og flotte sejlskibe.

Nyhavn er til trods for sit navn en af de ældste dele af Københavns Havn. Kanalen blev udgravet af soldater fra 1671–1673. For enden af Nyhavn ved Kgs. Nytorv står et stort anker. Det er et mindesmærke for de 1600 danske søfolk, der omkom under 2. Verdenskrig.

Vi sejler herefter til Holmen, som var Købenshavns flådestation gennem mere end 300 år. Holmen består af 4 øer. På øen Frederiksholm ligger idag Den Danske Filmskole, Statens Teaterskole, Det Rytmiske Musikkonservatorium, Arkitektskolen og det nye Operahus.

På øen Nyholm ligger marinestationen. Vi kommer forbi nogle af de 250 år gamle Bastioner eller krudthuse, hvor ét, nemlig Frederiks Bastion, nu er et galleri med skiftende udstillinger.

Når vi sejler ud af Holmen kan vi til højre se den gamle mastekran fra 1748, som har været brugt til at hejse master på linjeskibe.

Ved siden af mastekranen ligger Batteri Sixtus, et gammelt forsvarsværk, som affyrer en kanonsalut til ære for det danske flag hver morgen og hver aften.

Efterfølgende spiser vi smørrebrød i Grøndalskirken, og dem der kun ønsker at deltage i frokosten kan forvente, at vi er tilbage kl. 13.

Praktisk
Vi mødes i Grøndalskirken kl. 10 og tager bus 2A til Børsen. Derefter går vi over til Kronometertrappen ved Holmens Kirke og står på havnerundfarten. Rundfartens varighed: Ca. 60 min. Pris: 50 kr. Husk at medbringe penge til frokost og transport.

Tilmelding til kirkekontoret eller Tine Vængtoft senest onsdag d. 7. august.