AFLYST! Læsekreds: Thomasines frihed af Maria Helleberg | Grøndalskirken

AFLYST! Læsekreds: Thomasines frihed af Maria Helleberg

07
APR

Dato Tirsdag d. 7. april 2020, Kl. 10:00 til kl. 11:30

Roman om Thomasine Gyllembourg, som må betale en høj pris for at følge sit livs kærlighed og et liv i frihed. For læsere af historiske romaner og læsere som er interesserede i dansk guldalderhistorie

Maria Helleberg har skrevet en lang række romaner, som beskæftiger sig med historiske personer i guldalderen. Thomasine Gyllembourg blev som helt ung gift med den noget ældre Peter Andreas Heiberg, og sammen fik de sønnen Johan Ludvig, kaldet Vidunderligheden. Heiberg var Thomasines ideal, men der var ikke meget kærlighed i ægteskabet. Da Thomasine blev forelsket i den svenske adelsmand Carl Frederik Gyllembourg, og Peter Andreas blev landsforvist på grund af sine polemiske skrifter, ønskede hun skilsmisse. Hun fik den og blev gift med Carl Frederik, men måtte samtidig give afkald på sin søn. Senere fandt hun sin egen frihed som forfatter, men også det havde sin pris.

Thomasine Gyllembourg er en interessant person, som Maria Helleberg får til at leve. Thomasine er en kvinde, hvis mand - Heiberg - taler om frihed, men det er en frihed, som ikke omfatter hans kone. Bogen er en fin opfølger på Maria Hellebergs andre romaner om kvinder i guldalderen, Scenesat om Johanne Louise Heiberg og Kamma om Kamma Rahbek. Sproget er letløbende med levende dialoger.

Kilde: Anne Grete Jacobsen, lektørudtalelse.

Ophavsret: