Fredagscafé: Havevandring i Landbohøjskolens Have | Grøndalskirken

Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Fredag d. 10. juli 2020, Kl. 10:00 til kl. 14:00
Fredagscafé: Havevandring i Landbohøjskolens Have

Vi mødes i kirken kl. 10 og tager bus 2A mod Kastrup station og står af ved Det Biovidenskabelige Fakultet (Rolighedsvej). Derefter går vi 551 m til indgangen.

Haven blev anlagt i 1858 og er i dag en del af Københavns Universitet.

Havens formål er at være studiehave og universitetspark, at levere planter til undervisningen og at være en grøn oase for alle. Landbohøjskolens Have indeholder en stor og righoldig plantesamling af dyrkede og vilde planter. I modsætning til Botanisk Have der har fokus på forædlede arter og kultivarer.

Sommerblomsterhaven er en af Danmarks største samlinger med hensyn til antallet af forskellige planter. Der er samlet ca. 250 forskellige vækster – i alt mere end 13.000 enkeltplanter. Plantesamlingen findes foran gartnerboligen, Grønnegårdsvej 15, 1870 Frederiksberg C.

Rosenhaven er også et besøg værd, hvis der er tid og overskud til det. Den var ikke en del af det oprindelige haveanlæg i Landbohøjskolens Have - og blev først anlagt i 1929, da det tidligere botaniske system blev flyttet til Rolighedsvej.

Det er gratis at besøge haven. Efterfølgende spiser vi frokost et godt sted. Husk at medbringe buskort og penge til frokost.

Tilmelding til sognepræst Carina Andersen
Turleder: Carina G. Andersen