Fredagscafé: Havnerundfart | Grøndalskirken

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Fredagscafé: Havnerundfart

AUG
07

Fredagscafé: Havnerundfart


Dato Fredag d. 7. august 2020, Kl. 10:00 til kl. 14:00
Fredagscafé: Havnerundfart

Vi mødes i Grøndalskirken kl. 10.00 og tager bus 2A til Børsen, hvor vi står af. Derefter går vi over til Kronometertrappen ved Holmens Kirke over for Børsen og står på havnerundfarten.

Turen begynder ved Holmens Kirke. Derefter sejler vi ud gennem Børsgraven og inderhavnen til Nyhavn, et malerisk sted med en hyggelig atmosfære, mange smukke gamle huse og flotte sejlskibe. Nyhavn er til trods for sit navn en af de ældste dele af Københavns Havn. Kanalen blev udgravet af soldater fra 1671 – 1673. For enden af Nyhavn ved Kgs. Nytorv står et stort anker. Det er et mindesmærke for de 1600 danske søfolk, der omkom under 2. Verdenskrig.

Vi sejler herefter til Holmen, som var Købenshavns flådestation gennem mere end 300 år. Holmen består af 4 øer. På øen Frederiksholm ligger idag Den Danske Filmskole, Statens Teaterskole, Det Rytmiske Musikkonservatorium, Arkitektskolen og det nye Operahus. På øen Nyholm ligger marinestationen. Vi kommer forbi nogle af de 250 år gamle Bastioner eller krudthuse, hvor ét, nemlig Frederiks Bastion, nu er et galleri med skiftende udstillinger.

Når vi sejler ud af Holmen og kan man til højre se den gamle mastekran fra 1748, som har været brugt til at hejse masterne på linjeskibene på plads med. Ved siden af mastekranen ligger Batteriet Sixtus, et gammelt forsvarsværk, som affyrer en kanonsalut til ære for det danske flag hver morgen og hver aften.

Turens varighed: ca. 60 min. Pris for sejlturen er 50 kroner for voksne.

Efterfølgende tager vi tilbage til Grøndalskirken og spiser smørrebrød. For dem der ikke vil med på Havnerundfarten, men gerne vil være med til at spise smørrebrød i Grøndalskirken – husk tilmelding samt penge til smørebrød og transport.

Tilmelding til kirkekontoret tlf. 38 79 03 11 eller til sognepræst Tine Vængtoft Kristensen e-mail tik@km.dk eller tlf. 20 48 52 20.