Fredagscafé: Maratonsang i Vartov | Grøndalskirken

Dato Fredag d. 24. september 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
25kr
Fredagscafé: Maratonsang i Vartov

Stemningen er dejlig, der er folk fra hele landet i alle aldre, adgangen er gratis, og man kan bestemt ikke være sikker på at få en siddeplads.

Kan man synge hele højskolesangbogen i løbet af en enkelt dag? Nej, det kan man ikke. Det ville tage ca. 43 timer at synge de 572 sange i den nuværende Højskolesangbog. Men hvert år siden 2009 har der været arrangeret Maraton-sang i Vartovs åbne gård fra solopgang til solnedgang. Selvfølgelig på årets længste dag! Uanset vejret - man må klæde sig efter, at det er i fri luft, selvom det er i Vartovs lukkede gård.

I 15½ time er der mange mennesker i gården, nogle kommer bare ind et smut på vej til eller fra arbejde, andre er med fra start til slut, dvs. kommer kl. 7 og går kl. 22.30, godt hæse.

Ligesom Højskolesangbogen er inddelt i afsnit, har arrangørerne valgt at inddele dagen i timer, hvor man synger fra de enkelte afsnit af sangbogen.

Til at styre og gøre os klogere (det er jo højskole!) indbyder de mange forskellige sangværter, som fortæller om deres forhold til højskole, til sang og til emnet i den pågældende time. Og når værten har fået lov at bestemme de første 3-5 sange, er der fri mulighed for at ønske sange - hvis man da kan overdøve alle de andre, der ønsker!

Gitte Nissen kommer og fortæller om en sådan maraton-sangdag - og vi synger udvalgte sange fra Grøndalskirkens højskolesangbog.