Fredagscafé: Skæld ud på Gud | Grøndalskirken

Dato Fredag d. 5. november 2021, Kl. 14:00 til kl. 16:00
25kr
Fredagscafé: Skæld ud på Gud

Når vi kan lægge det i Guds hånd, som vi ikke selv kan magte, har vi den bedste medicin mod stress og udbrændthed. Tankegangen er beskrevet med mange eksempler i Preben Koks bog: ”Skæld ud på Gud”.

”Alting kan blive bedre”, siger man med største selvfølgelighed. Men det er ikke rigtigt. Meget kan blive bedre – men det er ikke alting, der kan blive bedre. Når sætningen så ikke blot afvises, er det fordi den indeholder en tankegang, som er blevet moderne. Vi vil gerne lade som om, vi har magten over tingene og kan kontrollere dem. Men hvor går vi hen, når det meningsløse i livet rammer os?

Preben Kok vil pege på, at når vi fastholder, at vi er Guds børn, der har barneret i forhold til vores far i himlen, så sættes den naturlige grænse for, hvor meget der kan forlanges af os, og hvor meget vi skal bære selv.  I gamle dage blev denne grænse f.eks. tydeliggjort med ordene: ”Og når min sjæl blev af sin grublen træt, den hvilede sig ved Fader vor at bede”.

Med troen som udgangspunkt går sygehuspræst Preben Kok i clinch med parforhold, skyld, magtesløshed, stress og illusionen om det perfekte menneske. Han giver menneser i krise mulighed for at dele ansvaret og sorgen med Gud, når livet gør ondt og meningen mangler.