Filmaften i Adventskirken "Jeg er stadig Alice" | Grøndalskirken

Dato Torsdag d. 25. november 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Filmaften i Adventskirken "Jeg er stadig Alice"

Tankevækkende og rørende film om en midaldrende kvinde, som får diagnosen Alzheimers.

Alice Howland er lingvistik professor, lykkeligt gift og har tre voksne børn. Under en forelæsning begynder hun at glemme ord, og hun finder efterfølgende ud af, at det er tidlige tegn på Alzheimers. Nu bliver både Alices familie og ikke mindst hendes egen selvforståelse prøvet til det yderste.

Men da forglemmelserne bliver umulige at skjule, må Alice se sandheden i øjnene og opsøge hjælp. Det viser sig, at hun lider af Alzheimers syge, og dommen er brutal: Det kan ikke kureres, og Alice vil uundgåeligt miste sin evne til at huske. Nu må den højtuddannede kvinde sammen med sin familie lære at leve i nuet samt acceptere, at fortiden forbliver i fortiden.

'Jeg er stadig Alice' bygger på en bog af Lisa Genova. Julianne Moore spiller titelrollen, mens hendes familie spilles af bl.a. Kristen Stewart, Alec Baldwin og Kate Bosworth. Moore har vundet en Golden Globe for sin præstation og en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle.