Grøndalskirkens nye præst | Grøndalskirken

Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Grøndalskirkens nye præst

Grøndalskirkens nye præst


# Nyheder
Udgivelsesdato Udgivet fredag d. 29. maj 2020, kl. 10:49
Grøndalskirkens nye præst

Grøndalskirkens nye præst, Carina Gosmer Andersen, er 37 år og uddannet teolog fra Københavns Universitet i 2012. Carina har været præst siden 2017, og har indtil nu været ansat i vikarstillinger i Roskilde Stift.

Hvor og med hvem er du vokset op?
Jeg er vokset op på gård på en lille ø, der hedder Askø, og som ligger i Smålandshavet nord for Lolland. Her boede jeg sammen med mine to ældre søskende og vores forældre. 

Hvad fik dig til at vælge teologiuddannelsen/at blive præst?
Kristendommen og folkekirken har altid været en del af mit liv, så at gå dybden med baggrunden og betydningen var nærliggende for mig. Samtidig fik jeg på teologistudiet lov til at beskæftige mig med både sprog, kristendomshistorie og filosofi, som havde - og stadig har - min store interesse. At jeg skulle være præst, var jeg ikke klar over, da jeg startede på studiet som 21-årig, men det fandt jeg sidenhen ud af.

Er der noget særligt, du ser frem til at beskæftige dig med i Grøndalskirken?
I Grøndalskirken ser jeg frem til at være sognepræst med alt, hvad det indebærer.
Jeg glæder mig til at blive en del af en åben, rummelig og aktiv kirke og til at lære sognet og menigheden at kende.

Har du et særligt fokusområde, noget du særligt brænder for, i dit virke som præst?
Jeg vil ikke sige, at jeg har et særligt fokusområde som præst. Jeg er utroligt glad for den alsidighed, der er i præsteembedet, og sætter stor pris på at møde mennesker i alle livets faser og i mange forskellige livssituationer. Jeg glæder mig til at være med til at skabe det rummelige fællesskab med nærvær, fred og glæde.

Privat er Carina gift med Jakob, som er uddannet cand. mag i filosofi og arbejder som underviser på en sprogskole i København. Parret har to drenge, Viggo og Halfdan, på fem år, som går i børnehave i Rødovre, hvor hele familien bor.

Vi ser frem til at byde Carina velkommen til Grøndalskirken!