Om konfirmation | Grøndalskirken

Om konfirmation

Konfirmation Konfirmation er en bekræftelse af dåben. Ved dåben bliver der sagt til den døbte, at han eller hun er Guds barn, og at Gud vil være med sit barn og stå ved det helt til verdens ende, i tid og evighed. De fleste bliver døbt som små børn og kan ikke huske deres dåb. Ved konfirmationen bliver hver enkelt konfirmand personligt mindet om, at hvad Gud én gang har lovet, det står han ved.

Konfirmationsdatoer Som udgangspunkt finder konfirmationerne i Grøndalskirken sted på St. Bededag og Kristi Himmelfarts dag. Elever fra Rødkilde Skole 8.a og 8.b samt specialskoler bliver konfirmeret St. Bededag, og elever fra Rødkilde Skole 8.c samt andre skoler bliver konfirmeret Kristi Himmelfarts dag. Der er som regel flere konfirmationer på samme dag, og det er først, når konfirmationsforberedelserne begynder i september, vi kan oplyse, hvor mange konfirmationer der bliver, og på hvilket tidspunkt på dagen. Det afhænger nemlig af, hvor mange konfirmander der tilmelder sig. Hvis man bestiller festlokaler før konfirmationsforberedelserne begynder, skal man tage højde for, at konfirmationens start kan ligge i tidsrummet fra kl. 9.00 til kl. 13.00.

Konfirmationsforberedelse Konfirmationsforberedelserne foregår på 8. klassetrin. For at blive konfirmeret skal man gå til konfirmationsforberedelse. Formålet er at give konfirmanderne indblik i Bibelens univers og belyse livets og dødens store spørgsmål ud fra kristendommen. Det er også en vigtig del af forberedelserne, at konfirmanderne lærer gudstjenesten godt at kende, ved at deltage og ved aktivt at bidrage til nogle af dem. Man skal deltage i mindst 10 gudstjenester.
Undervisningen foregår på udvalgte eftermiddage og weekender.

Indskrivning til konfirmationsforberedelse
Kontakt kirkekontoret eller send en mail til nss@km.dk

Hvis konfirmanden ikke er døbt Hvis man ikke er døbt, skal man døbes inden konfirmationen. For at blive døbt skal man deltage i dåbsforberedelse. Konfirmationsforberedelsen vil for dem, der skal døbes, også være dåbsforberedelse. Dåben kan foregå ved søndagsgudstjenesten eller ved en særlig dåbsgudstjeneste efter aftale med den eller de præster, man går hos.

Hvis du er er i tvivl om du vil konfirmeres
Man kan sagtens deltage i konfirmationsforberedelsen, selvom man er i tvivl om man vil konfirmeres. Det kan være en rigtig god ide at deltage for at finde ud af, hvad det egentlig er, man vælger eller måske vælger fra. Man er også velkommen til at kontakte en af præsterne for at høre, hvad det hele egentlig handler om.