Midt i Fremtiden Håb | Grøndalskirken

Midt i Fremtiden Håb

Udgivet fre d. 3. maj 2019, kl. 14:53
Nyheder

Dørene til årets sommerhøjskole åbnes fredag den 14. juni Kl. 16 i Højskole-foreningens Have.

Fredag den 14. juni

Sansernes betydning v. digter og forfatter Pia Tafdrup
Kl. 16.30
I 2014 udkom Smagen af Stål, i 2016 Lugten af sne og i 2018 Synet af lys. Det er Pia Tafdrups håb at udgive en bog om alle fem sanser. At undersøge sanserne giver indblik i deres betydning. Hendes udgangspunkt er, at vi i vores måde at leve på har mistet den sanselige tilstedeværelse. Vores sanser åbner for empati: vi kan ud fra, hvad vi mærker på vores egen krop, sætte os ind i, hvordan andre mennesker har det. Den indlevelse er basal for forståelsen af Den Anden og overhovedet for opbygningen af et samfund - og en fremtid.

Aftensmad
Kl. 18.

Sangtime v. Ulla Toft
Kl. 19
Vi synger fra højskolesangbogen og der knyttes kommentarer til sangene undervejs.

Kaffe
Kl. 20

 

Lørdag den 15. juni

Morgensang v. Finn Vejlgaard Kl. 9

Rejsen til tidernes morgen v. professor i geologi Minik Rosing
Kl. 9.30
Jeg har altid været interesseret i forholdet mellem kunst og videnskab. Begge aktiviteter er et forsøg på at forstå den verden, vi lever i, og den rolle, vi har i den. Og at kommunikere denne viden, så flest muligt får gavn af den. I et større perspektiv hjælper det, hvis forskning kan blive genfortalt i stedet for blot at være tal”. Sådan udtaler Minik Rosing en af Danmarks mest anerkendte forskere med flere priser bag sig. Og det er netop det den verdensberømte geolog forsøger at gøre med sine foredrag. Vi får en gribende indsigt i geologiens univers, og masser af historier der både peger bagud og fremad.

Frokost
Kl. 12

Menneskets fremtid v. valgmenighedspræst, dr. teol. Niels Grønkjær
Kl. 13
Fremtiden findes kun i menneskets forhold til den. Den eksisterer ikke uafhængigt af menneskets bevidsthed som om den var en endnu uopdyrket mark som vi kan beherske med vores planlægning, eller en endnu tom beholder som vi kan fylde med vores forventninger. Fremtiden er derimod det der kommer til os, og som vi ikke kan undgå at forholde os til fordi vi er tidslige væsener. Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt vi har en fremtid, men om vores grundlæggende fremtidighed føder håb eller frygt.

Kaffe
Kl. 15

Klaverkoncert v. Bjørn Rasmussen i Grøndalskirken
Kl. 16
Bjørn Rasmussen er uddannet pianist fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1990. Han har studeret nutidig klavermusik ved State University of New York i Buffalo hos professor Yvar Mikhasshoff, inden han i 1994 tog kirkemusikalsk diplomeksamen med debutkoncert fra solistklassen i 1999. Ved koncerten vil Bjørn Rasmussen blandt andet spille Claude Debussy og ”3 nordiske klaverstykker” af Leif Kayser, den danske komponist, som ville være fyldt 100 år i år. 2020 er det store Beethoven-år, 250-året for hans fødsel, derfor skal vi denne eftermiddag varme op til det ved at høre ”Måneskinssonaten” Opus 27,2.

 

Søndag den 16. juni

Gudstjeneste i Vanløse Kirke v. Birthe Schiøler
Kl. 10.30

Brunch
Kl. 12

Fremtidens danske sprog v. dialektforsker Inge Lise Pedersen
Kl. 13
Er der nogen der taler dialekt om 50 år? Dansk dialekt-forsker på Københavns Universitet gennem mange år, Inge Lise Pedersen vurderer, at det ikke vil være tilfæl-det i traditionel forstand. Fremtidens dansk er først og fremmest bysprog. Mange dialektudtryk forsvinder, unge landboer flytter til byen og aflægger dialekten, og de byboer der flytter på landet, lærer ikke den lokale dialekt, så bysproget breder sig. Det betyder ikke at alt bliver ens, for i fremtidens byer vil dansk blive talt på flere måder. Man kan høre mange sprog og møde mange mennesker der er flersprogede.

Kaffe og afslutning
Kl. 14.30

 

Praktiske oplysninger

Hvad koster det at deltage?
Deltagerpris kr. 500,-. Prisen inkluderer måltider og kaffe/kage. Øl, vand og vin kan købes.

Hvordan melder man sig til?

Tilmelding sker ved betaling senest 31. maj.

Hvordan betaler man?

Ved bankoverførsel til Højskoleforeningens konto. Skriv navn og oplysninger ved at trykke på feltet ”Meddelelse til modtager”.
Reg. 9570 konto 11844294 eller kontant betaling hos:
Sognepræst Ulla Toft: 30 33 07 37
Provst Finn Vejlgaard: 40 11 61 32
Sognepræst Birthe Schiøler: 38 71 68 82
Københavns Højskoleforening: 30 71 80 30

Se også www.koehoe.dk

Hvilke oplysninger har vi brug for?

Ved tilmelding oplyses:
Navn
Adresse
Postnummer og by
Mailadresse
Telefon/mobil

Ophavsret: