Faderskab | Grøndalskirken

Faderskab

Er moren gift ved barnets fødsel, bliver morens ægtemand automatisk registreret som far til barnet med fælles forældremyndighed.

Er I ikke gift med hinanden, og ønsker I sammen at varetage omsorgen og ansvaret for barnet, kan I erklære det på blanketten "Omsorgs- og ansvarserklæring". Herved fastslås faderskabet, og I får fælles forældremyndighed. Dette kan I gøre på www.borger.dk med NemID.

Kirkekontoret kan modtage Omsorgs- og Ansvarserklæringen og anerkende faderskabet, indtil barnet er 14 dage gammelt. Derefter overgår faderskabssagen til Statsforvaltningen Hovedstaden. Moren får kort efter barnets fødsel et brev fra kirkekontoret, hvor vi gør opmærksom på at der skal startes en faderskabssag.

Ønsker forældrene ikke fælles forældremyndighed, er moren separeret eller ønsker forældrene faderskabet anerkendt før barnets fødsel, afgives erklæring herom til Statsforvaltningen.